Виробник електромобілів "Tesla" відкриває доступ до своїх патентів

П'ятниця, 13 червня 2014, 15:12

Американський виробник електромобілів, "Тесла" відмовився від прав інтелектуальної власності і відкрив доступ до своїх патентів.

Про це у своєму блозі написав гендиректор компанії Елон Муск.

За його словами, компанія "Tesla Motors" створювалася з метою розвитку екологічного транспорту.

"Якби ми спочатку розробили принципово нові електромобілі, а потім обклалися пастками інтелектуальної власності, то ми б нічого не добилися", - вважає Муск.

Реклама:

Гендиректор зазначив, що "Tesla" не судитиметься з тими, хто сумлінно використовує технології компанії.

Він заявив, що спочатку компанія прагнула запатентувати свої розробки, щоб не дозволити автомобільним гігантам використовувати їх виробничі потужності для створення подібних електромобілів.

"Ми глибоко помилялися. На жаль, все виявилося навпаки: випуск електромобілів у найбільших автовиробників мізерно малий. В середньому частка електромобілів становить менше 1% від загального числа випущених машин", - пояснив Маск.

Підприємець усвідомив, що конкурентами компанії є не виробники електромобілів, а виробники машин з двигунами внутрішнього згоряння.

"Тому "Тесла" вирішила не конкурувати, а кооперуватися з тими, хто теж розвиває нові технології, щоб об'єднати зусилля в боротьбі за "зелену революцію" в транспортній сфері", - написав Муск.

"Тесла Моторс" була заснована в 2003 році і стала першою в світі компанією, що зуміла налагодити комерційно вигідне виробництво електромобілів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!