"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світового лідера торгівлі не допустили до роботи в "Борисполі"

П'ятниця, 13 червня 2014, 11:21

Світового лідера безмитної торгівлі відсторонили від участі в конкурсі через відсутність трирічного досвіду роботи в Україні.

Про це пише ZN.UA.

Як повідомляється, глобальна компанія в сфері роздрібної торгівлі DUFRY INTERNATIONAL LTD (Група Дюфрена) заявила про порушення законодавства про захист економічної конкуренції. З відповідним листом компанія звернулася до прем'єра та Антимонопольного комітету України.

""Дюфрена", яка здійснює свою діяльність в 48 країнах світу і управляє більш ніж 1350 магазинами безмитної торгівлі, розташованих в аеропортах, круїзних лайнерах, морських портах та інших туристичних місцях, 10 червня подала документи для участі в конкурсі на право укладення договорів оренди нерухомого держмайна, та отримання права в управлінні магазинами безмитної торгівлі, а саме 12 об'єктів на 3 та 4 поверхах терміналу D аеропорту "Бориспіль"", - заявили у службі.

Реклама:

Однак серед умов конкурсу для конкурсантів були вказані кваліфікаційні умови, які автоматично позбавили "Дюфрена" права участі, а саме - досвід роботи в Україні, пише видання.

При цьому багаторічний досвід роботи визнаної компанії в аеропортах по всьому світу не мав ніякого значення.

За оцінкою Держпідприємництва, "незважаючи на заяви про вибір європейського шляху і про побудову нової країни, про максимально відкрите залучення інвестицій та про рівні права для всіх підприємців продовжується практика лобіювання інтересів окремих суб'єктів".

"Нам стало відомо, що компанії, для яких прописувалися конкурсні вимоги, пов'язані з Леонідом Юрушевим. Це однозначно призведе до втрат для і так невисокого інвестиційного іміджу України. Може вплинути на позицію Світового банку та Міжнародного валютного фонду при вирішенні питання про виділення наступного траншу", - вважають у відомстві.

Держпідприємництво виступило за термінове втручання президента України та Генеральної прокуратури для скасування результатів конкурсу та покарання осіб, причетних до його організації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!