"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Торги за акції заводу "Сумихімпром" призупинили

Четвер, 12 червня 2014, 08:59

Перемовини між представниками компанії "Бізнес-інвест" та керівництвом Фонду державного майна щодо участі у аукціоні з продажу частини акції підприємства "Сумихімпром" завершилися після десятої години вечора.

Після зустрічі голова фонду Олександр Рябченко особисто повідомив ТСН, що скаргу потенційних учасників розглянули і тому було прийнято рішення - завтра торгів не проводити.

"Ситуація неоднозначна. Ми хочемо, щоб була конкуренція на продажах, через це фонд прийняв рішення сьогодні – завтра ці торги не проводити. Я підписав наказ - створена комісія яка цю ситуацію розгляне і зрозуміє в чому тут проблема", - зазначив Рябченко.

Представники компанії "Бізнес-інвест", які вийшли з будівлі Фонду держмайна вже після голови ФДМ, цю інформацію підтвердили.

Реклама:

Вони висловили надію, що це буде перший крок до чесного проведення торгів.

Нагадаємо, Фонд держмайна виставив на продаж сім відсотків акцій заводу "Хімпром" у Сумах. Ця частина потрапила у сферу інтересів олігарха Дмитра Фірташа й чесний аукціон був фактично зірваний.

Біржа, на майданчику якої мали проводитися торги - відмовлялася реєструвати інших учасників торгів, мотивуючи це великою чергою, яка, як пояснили представники компанії "Бізнес-інвест" - була створена штучно, аби не допустити на торги зайвого конкурента.

"Насправді біржа має на меті не провести конкурс, а допустити вигідне коло учасників. Або зірвати потім цей конкурс, коли об'єкт приватизації не буде проданий, або ж продати його за мінімальною ціною", - пояснив юрист компанії Олександр Винниченко.

Представники компанії контролюватимуть ситуацію, щоби процедура розслідування проходила прозоро.

Громадські активісти також заявили про бажання прийти завтра о 10 ранку за адресою м. Київ, вул. Боженка 86-І, щоб особисто проконтролювати чи піде "Східно-європейська фондова біржа", яку пов'язують з ім'ям олігарха Дмитра Фірташа, на порушення закону, таким чином створивши перший приватизаційний скандал для новобраної влади.

Як вже раніше повідомлялося, структури Фірташа зривають аукціон з продажу державного хімічного гіганта.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: