Збитки від анексії Криму перевищують трильйон гривень

Середа, 14 травня 2014, 16:24

Сума збитків від анексії Росією Криму на сьогодні вже перевищує 1 трильйон гривень.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час брифінгу, передає УНІАН.

"Що стосується розміру збитків, то розмір збитків постійно поновлюється... І зараз, після доповнення, складають більше трильйона гривень", - зазначив він.

Крім того, за словами міністра, є постійні щоденні втрати, оскільки "нам не дають користуватися Чорноморським шельфом".

Реклама:

"Відносно розміру збитків. Розмір збитків постійно оновлюється, оскільки збитки, окрім фактичного обмеження права користування нашими підприємствами, які знаходяться на окупованій території, зараз, після доповнень, складають більше трильйона гривень", - заявив Петренко.

"Фактично, Росія незаконно видобуває і викрадає той газ, який належить Україні. Так само мова йде про морські порти, і інфраструктуру, яка там залишилась, можна кваліфікувати як втрачену вигоду від неможливості користування цими об'єктами", - сказав міністр.

Нагадаємо, Росія незаконно окупувала та анексувала український Крим у березні 2014 року.

Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ 12 травня запровадила арешт на майно двох кримських компаній - "Чорноморнафтогаз" та "Феодосія", які були експропрійовані Росією в України.

У рамках другої фази санкцій ЄС, яка передбачає замороження активів та заборону на в'їзд до ЄС, потрапили майже два десятка кримчан - представників самопроголошеного керівництва півострова, які брали активну участь у відторгненні Криму від України і проведенні референдуму 16 березня, який не визнаний Євросоюзом. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!