Дефіцит зведеного бюджету без урахування "Нафтогазу" становить 0%

Понеділок, 12 травня 2014, 15:14

Дефіцит зведеного бюджету, без урахування дефіциту Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", у січні-квітні 2014 року становив 0%.

Про це заявив у ході брифінгу в Кабінеті міністрів міністр фінансів Олександр Шлапак, передає УНІАН.

"Дефіцит зведеного бюджету - це державний бюджет, місцеві бюджети, без урахування, наголошую, дефіциту НАК "Нафтогаз", - ми маємо 0%", - сказав міністр.

Водночас, за його словами, дефіцит бюджету з урахуванням дефіциту "Нафтогазу" становить 1,5%. "З урахуванням "Нафтогазу" дефіцит становить 1,5%", - сказав Шлапак.

Реклама:

Також міністр повідомив, що розпис держбюджету виконано на 100,3%.

При цьому він відзначив, що виконання бюджету стало можливим завдяки допомозі Національного банку. "Якби Національний банк не підставив нам плече, ми б не виконали бюджет", - зазначив Шлапак.

Він також повідомив, що уряд продовжує повне фінансування захищених статей бюджету, включаючи фінансування витрат на оборону, але фінансування незахищених статей йде, за словами Шлапака, дещо складніше.

Крім того, за інформацією міністра, бюджет продовжує кредитувати Пенсійний фонд. "Загальний розмір позик - більш як 53 млрд гривень", - сказав Шлапак.

Як повідомлялося, за інформацією Держказначейства, за січень-квітень 2014 року до загального і спеціального фондів державного бюджету України надійшло 120,4 млрд гривень, що на 13,5%, або на 14,3 млрд гривень, більше показника за аналогічний період минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: