"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада скасувала обов'язкову сертифікацію зерна та зерносховищ

Середа, 9 квітня 2014, 13:40

Верховна рада прийняла в другому читанні законопроект, який скасовує обов'язкову сертифікацію якості зерна та продуктів його переробки, а також сертифікацію послуг зерносховищ.

Про це йдеться в прес-релізі "Української аграрної асоціації".

За законопроект № 2436а, зареєстрований 27 червня 2013 року, "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру" проголосували 270 депутатів при необхідних 226.

"В результаті прийняття законопроекту конкурентоспроможність українського АПК зросте, оскільки зменшується кількість дозволів, необхідних для ведення агробізнесу. Зайва сертифікація була причиною чисельних простоїв автотранспорту, вагонів та суден, а також створювала умови для корупції", - наголосив голова Української аграрної асоціації Володимир Макар.

Реклама:

Як зазначається, 26 лютого УАА звернулася до Верховної ради з проханням  якнайшвидше прийняти пакет аграрних антикорупційних законів, які: скасують обов'язкову сертифікацію якості зерна, спростять процес реєстрації договорів оренди землі, скасують обов'язкову участь зерносховищ в зерновому Гарантійному фонді, скасують обов'язковий техогляд сільгосптехніки.

Також зазначається, що ці закони приберуть із законодавства поняття "регіональні ресурси зерна", гарантують аграріям свободу вибору: продавати агропродукцію на біржі або поза нею, ліквідують Держсільгоспінспекцію, ліквідують обов'язкову розробку проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни, забезпечать публічність даних про власників і користувачів землі на електронній кадастровій карті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: