"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович і росіяни хочуть від Ахметова понад мільярд гривень

Середа, 9 квітня 2014, 09:45

Господарський суд Донецької області призначив на 15 квітня розгляд позову ТОВ "МАКО-трейдінг" до ТОВ "Метінвест холдинг".

Відповідна ухвала розміщена у держреєстрі судових рішень, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, компанія Олександра Януковича 17 березня подала позов до фірми Ріната Ахметова з вимогою стягнення 94,36 млн гривень. Подробиць позову у судовій ухвали не наведено.

На 3 квітня було призначено засідання Арбітражного суду Ростовської області по позову "Сбербанка России" до "Ростовської вугільної компанії", ПАТ "Запоріжсталь" та ще трьох російських компаній. Усі ці фірми пов’язані з групою Ріната Ахметова.

Реклама:

"Сбербанк" вимагає від ахметівських фірм повернути 84,19 млн доларів, що є частиною від кредиту у розмірі 3 млрд рублів, виданим "Сбербанком" на будівництво шахт "Бистрянська" 1 і 2 потужністю 750 тисяч тонн коксівного вугілля. Данні про результати розгляду наразі невідомі.

"Ростовська вугільна компанія" вирішила будувати шахти ще у 2005 році. Тоді "Запоріжсталь", якій належить 90% "РУК", належала "Midland Resourсes" Едуарда Шифріна і Алекса Шнайдера, а також групі "Індустріал". У 2011 році пакет "Midland" викупила невідома група російських інвесторів, у 2012 році частку "Індастріалу" придбав "Метінвест" Ахметова".

Ще 10% "РУК" належить фірмі "Паритет" Олександра Міхалєва, брата екс-міністра промисловості Ростовської області Сергія Міхалєва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!