Україна підпише договір про відкрите небо з ЄС не пізніше 5 червня

Четвер, 24 квітня 2014, 20:26

Україна розраховує підписати Договір про відкрите небо з Європейським Союзом не пізніше за 5 червня 2014 року і одночасно обговорює можливість підписання таких самих договорів з Ізраїлем і США.

Про це заявив на брифінгу в Кабінеті міністрів міністр інфраструктури України Максим Бурбак, передає УНІАН.

"Ми вже узгодили усі моменти, і визначили, що дедлайн для підписання документу - 5 червня", - сказав міністр.

При цьому він уточнив, що норми Договору наберуть чинності у рамках літньої навігації 2015 року, і до того часу вітчизняні перевізники зможуть адаптуватися до підготовлюваних змін.

Реклама:

"До угоди треба поставитися ширше. Це не тільки допуск перевізників на наш ринок. Протягом року нам треба буде імплементувати близько 100 нормативних документів для того, щоб ми відповідали європейським стандартам. Після підписання угоди триватиме робота з гармонізації наших стандартів до європейських норм. Європейська сторона зацікавлена у цій роботі", - сказав Бурбак.

Крім того, міністр повідомив, що на даний момент Україна розглядає можливість укладення аналогічних договорів про відкрите небо з Ізраїлем і США.

"Я написав листа своєму колезі міністру транспорту Ізраїлю щодо переговорів з підписання Договору про відкрите небо з Ізраїлем. І зараз ми чекаємо відповіді зі США з цього питання", - сказав Бурбак.

Він також додав, що переговори з США будуть досить актуальними у світлі відкриття 25 квітня прямого рейсу "Київ - Нью-Йорк" найбільшим авіаперевізником України - авіакомпанією "Міжнародні авіалінії України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!