"Лукойл" подарував коханці Януковича 2 мільйони і його завод рік не турбували

Середа, 23 квітня 2014, 09:12

Компанія "Лукойл-Україна" уклала угоду з благодійним фондом "Дорога майбутнього" громадянської дружини Віктора Януковича Любові Полєжай про надання благодійної допомоги у розмірі 2 млн гривень.

Відповідний документ опубліковано на сайті "YanukovychLeaks" серед інших документів фонду Полєжай, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, через два тижні після укладення угоди про благодійну допомогу Віктор Янукович зустрівся з основним власником російського "Лукойлу" Вагітом Алєкперовим.

Тоді президент України високо оцінив внесок "Лукойл" в реконструкцію потужностей ТОВ "Карпатнафтохім" (Калуш) і висловив сподівання на продовження інвестиційної програми.

Реклама:
 

"Велике спасибі Алекперову і його компанії, які дотримали слова і вклали понад 550 млн доларів у реконструкцію цього підприємства. Я вважаю, подальша доля цього заводу - це перспективний розвиток, відкриття другої та третьої черги інвестиційних проектів, вихід на рівень приблизно до 1 млрд доларів інвестицій", - казав Янукович.

У свою чергу Алекперов тоді повідомив, що "Лукойл" проявляє інтерес до розробки нафтогазоносних родовищ на шельфі Чорного моря.

Банківська проводка по благодійним коштам була здійснена 28 січня 2011 року.

Однак вже через рік "Карпатнафтохім" зупинив виробництво через неповернення державою ПДВ і проблем зі збутом. Щоб запустити завод, Кабмін тоді пішов росіянам на цілу низку поступок, зокрема повернув ПДВ, знизив тарифи і мита. У лютому 2014 року виробництво було знову зупинено.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!