Яценюк розраховує підписати програму співпраці з МВФ до кінця квітня

Середа, 2 квітня 2014, 11:07

Програма співпраці України з Міжнародним валютним фондом обсягом 14-18 мільярда доларів може бути розглянута і схвалена Радою директорів Фонду до кінця квітня.

Про це заявив у середу під час 10 міжнародній інвестиційній конференції в Києві прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає УНІАН.

"Наступного тижня ми повинні проголосувати кілька законопроектів - це так звані попередні умови, які Україна повинна виконати, аби інвестори відновили програму з Україною", - сказав Яценюк.

Він також додав: "Практично впевнений , що ми пройдемо в парламенті ці рішення , і бачу, що до кінця поточного місяця Борд МВФ повинен розглянути програму з Україною. Мої оцінки дуже позитивні".

Реклама:

Яценюк повідомив, що наступного тижня парламент розгляне низку урядових законопроектів, які потрібно було подати як виконання умов отримання коштів. Йдеться про нову редакцію закону про держзакупівлі і про перегляд низки ставок податків.

"У парламенті є лобізм, але я наполягатиму на пропозиціях уряду з оподаткування великого бізнесу. І думаю, що парламент нас підтримає", - сказав очільник уряду.

Як повідомлялося, 27 березня Україна і Міжнародний валютний фонд на рівні керівництва місії фонду і уряду домовилися про надання нашій країні дворічної програми кредитування обсягом 14-18 млрд доларів.

В МВФ відзначили що, ця програма дозволить Україні отримати доступ до додаткового зовнішнього фінансування загальним обсягом, включаючи кошти фонду, 27 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!