"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Збитки "Укрзалізниці" від пасажироперевезень перевищили 2 мільярди

П'ятниця, 18 квітня 2014, 15:41

Збитки "Укрзалізниці" від пасажирських перевезень у січні березні 2014 року  становили понад 2 мільярди гривень.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Фінансовий результат від пасажирських перевезень наразі збитковий - понад 2 млрд гривень - 1,18 млрд гривень в дальньому сполученні та 891 млн гривень у приміському", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, дохід "Укрзалізниці" від пасажирських перевезень за перші три місяці поточного року становить 1,104 млрд гривень. При цьому витрати на пасажирські перевезення досягли 3,177 млрд гривень, із них в дальньому сполученні - 2,19 млрд гривень та в приміському - 986,5 млн гривень.

Реклама:

"Проблемним питанням для залізниць є неповне та несвоєчасне відшкодування витрат від перевезення пільгових категорій пасажирів, оскільки суми, які фактично перераховуються залізницям за перевезення пільгових категорій пасажирів, складають зазвичай лише невелику частину від понесених витрат", - заявили у прес-службі.

Також зазначається, що за перший квартал 2014 року залізницями перевезено пільгових категорій пасажирів на суму 137,7 млн гривень, компенсовано близько 16 млн гривень, або 12% від наданих послуг.

Всього впродовж 2013 року залізницями надано послуг із перевезення пільгових категорій пасажирів на суму 400 млн гривень, компенсовано 164 млн гривень, або 41% від наданих послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!