"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Венесуела чекає девальвацію під 90%

П'ятниця, 18 квітня 2014, 15:17

Уряд Венесуели має намір замінити три офіційні обмінні валютні ставки на одну, яка становитиме 45 венесуельських боліварів за долар.

Це може обернутися для національної валюти девальвацією в 86%, повідомляє Bank of America Corp.

"Уряд не стикається із критикою виборців стосовно величезної девальвації національної валюти. Більшість політичних і економічних витрат такої реформи вже оплачені", - заявив Франциско Родрігес з банку Charlotte.

Протягом десятиліть контролю валютної системи 80% іноземної валюти уряд продавав компаніям і громадян за офіційним курсом 6,3 болівара за долар, заявив в минулому віце-президент з економіки Рафаель Родрігез.

Реклама:

Інші 20% уряд продавав через додаткові системи, відомі як Sicad I і Sicad II, за 10 і 49,3 болівара за долар.

Компанії та приватні особи, у яких немає доступу до офіційних валютних механізмів, купують за ціною 65 боліварів на чорному ринку.

Брак доларів зумовив темпи річної інфляції у Венесуелі до 57% у січні, при цьому спорожніли прилавки магазинів товарів повсякденного попиту, а громадяни вийшли на вулиці з протестами проти політики уряду.

За словами Родрігеза, до кінця року 39% всіх доларів в економіці будуть обмінені за ставкою Sicad II, яка знизиться до 70 боліварів за долар.

Вести.ru

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!