Обама скоротить дефіцит бюджету ще на 1 трильйон

П'ятниця, 18 квітня 2014, 10:03

Президент США Барак Обама запропонував бюджетний план на 2015 рік, який в найближчі 10 років дозволить збільшити податкові надходження на 1,4 трлн доларів, а дефіцит бюджету скоротиться на 1 трлн доларів.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Бюджетне управління Конгресу США підготувало аналіз президентських пропозицій.

У загальному і цілому економічний вплив плану Обами такий: зараз держборг США становить 74%, при цьому в номінальному вираженні борг країни зростатиме, але пропозиції Обами дозволять зберегти процентне відношення до ВВП на рівні 74% до 2024 року.

Реклама:

Насамперед це обмеження податкових пільг для домогосподарств з високим рівнем доходу.

Згідно з цим планом протягом 10 років до бюджету має надійти 498 млрд доларів. Пропозиція зачіпає людей з доходом більше 200 тис доларів і сімейні пари з доходом 250 тис доларів.

Другий важливий для бюджету момент - імміграційна реформа.

Президент закликав до проведення широкомасштабної імміграційної реформи, яку сенат схвалив ще в минулому році.

За оцінками бюджетного управління, вона дозволить залучити до бюджету за 10 років близько 500 млрд доларів, але зростуть і видатки бюджету - на 300 млрд доларів.

Дана міра збільшить витрати бюджету на податкові пільги та страховки, однак за рахунок податків на заробітну плату ще більше вона збільшить надходження до бюджету.

Скорочення військового фінансування за межами США - ще одна значуща пропозицію глави США.

Обама запропонував скоротити витрати на проведення операцій за участю армії в гарячих точках, наприклад в Афганістані, на 659 млрд доларів.

Президент США також запропонував збільшити обмеження на витрати до 2024 р замість попередньої дати 2021, при цьому Обама також запропонував ліквідувати автоматичні бюджетні скорочення, які повинні бути реалізовані в період з 2016 по 2021 рр.

Дані пропозиції повинні збільшити витрати бюджету протягом 10 років на 433 млрд доларів, або на 4%.

Необхідно відзначити, що ймовірність схвалення пропозицій президента конгресом вкрай мала, тим більше в первісному вигляді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!