США і ЄС готують нові санкції проти РФ одразу після Женеви

Четвер, 17 квітня 2014, 11:46

США та Євросоюз готові запровадити нові санкції проти Росії, у разі відсутності прогресу в українській кризі після переговорів у Женеві.

Про це повідомляє DW.

За лічені години до початку чотиристоронніх переговорів у Женеві представник РФ при ЄС Володимир Чижов в інтерв´ю американській телекомпанії CNN таки підтвердив участь Росії у них.

"Не в інтересах Росії спостерігати той розвиток ситуації, який є. Ми вкрай зацікавлені в деескалації. І саме з цієї причини міністр закордонних справ Сергій Лавров візьме участь у чотиристоронній зустрічі в Женеві", - заявив він.

Реклама:

На думку Чижова, участь Росії сприятиме знаходженню "політичного вирішення української кризи".

Інші сторони переговорів у Женеві, глава дипломатії ЄС Кетрин Ештон, в.о. глави МЗС України Андрій Дещиця та глава Держдепу США Джон Керрі, цей оптимізм, схоже, не поділяють.

Європарламент, зокрема, має намір уже в четвер проголосувати з приводу резолюції, яка вимагає від урядів країн-членів ЄС ввести ембарго на постачання до Росії зброї та високотехнологічної продукції.

У США теж не очікують, що на переговорах буде досягнуто прориву.

Як заявив офіційний представник Білого дому Джей Карні, якщо в результаті зустрічі не вдасться просунутися на шляху політичного виходу з кризи, США готові ввести проти Росії нові санкції.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", представник Держдепу Марі Харф розповіла про нові санкції.

"Ми підготували додаткові санкції. Не чекайте, що ми їх введемо до переговорів. Але якщо ми не побачимо російських кроків для деескалації, ми приймемо додаткові заходи, в тому числі санкції", - сказала вона на брифінгу.

Харф заявила, що Росія повинна вжити ряд негайних кроків щодо деескалації напруженості в Україні.

"Росія повинна негайно відвести свої війська від кордону з Україною і з Криму, припинити дії, спрямовані на дестабілізацію ситуації, підрив суверенітету і територіальної цілісності України, а також закликати сепаратистські групи припинити провокаційну діяльність", - сказала вона.

Водночас вона повідомила, що у Вашингтоні не мають претензій до дій української влади.

"Вони (українська влада - ред.) вже і так роблять те, що, на нашу думку, вони і повинні робити", - сказала Харф.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!