Мінагропрод створює Всеукраїнську аграрну раду

Середа, 16 квітня 2014, 17:47

Міністерство аграрної політики і продовольства спільно із представниками агропромислового комплексу країни ухвалило рішення про створення загальнонаціонального об'єднання Всеукраїнська аграрна рада.

Про це журналістам повідомив міністр аграрної політики і продовольства Ігор Швайка, передає УНІАН.

"Рішення, яке сьогодні у нас прийнято - це створення Всеукраїнської аграрної ради, яка формулюватиме проекти рішень, пропонуватиме і обговорюватиме їх", - сказав Швайка.

За його словами, необхідність створення ради продиктована потребою аграріїв в єдиному представницькому органі, який міг би напрацьовувати необхідні для них рішення і реалізовувати їх спільно з владою.

Реклама:

"Для міністерства важливо, щоб в аграрному секторі була інституція, яка б займалася напрацюванням рішень і подавала б їх для спільної реалізації з міністерством, урядом і Верховною Радою", - пояснив міністр.

При цьому Швайка уточнив, що на сьогоднішній зустрічі з аграріями, на якій і було ухвалено це рішення, не були присутні представники президії Третього Всеукраїнського аграрного форуму.

Міністр аграрної політики також підкреслив, що робота існуючих аграрних асоціацій, на думку міністерства, є неефективною.

"Що стосується тих асоціацій, які діють на сьогодні, то рівень їх пропозицій, оформлення їх експертних висновків і проектних рішень не задовольняє потреби міністерства", - сказав Швайка.

Він також повідомив, що у державному бюджеті України на 2015 рік буде збережено режим спеціального оподаткування на додану вартість для аграріїв.

"Основні напрями бюджету на 2015 рік сьогодні затверджені Кабміном, різкої зміни оподаткування не передбачено. Спеціальний режим оподаткування ПДВ, який сьогодні існує в агросекторі, зберігається", - сказав Швайка. 

При цьому міністр відзначив, що істотних змін у режимі оподаткування для сільгоспвиробників можна чекати не раніше 1 січня 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: