Найбільша біржа біткоінів Mt.Gox подала на ліквідацію

Середа, 16 квітня 2014, 14:25

Найбільша у світі біржа кріптовалюти Bitcoin-Mt.Gox (обслуговувала 80% транзакцій з біткоінами) - подала заяву на ліквідацію до суду в Токіо.

Про це пише "ИТАР-ТАСС" з посиланням на The Wall Street Journal.

За даними газети, дане рішення було прийнято через те, що представники Mt.Gox бачать труднощі в організації зустрічей з кредиторами по всьому світу і не мають реалістичних планів щодо виходу з кризи.

Mt.Gox звернулася до окружного суду Токіо з заявою про банкрутство і попросила захисту від кредиторів в лютому 2014 року.

Реклама:

В результаті 750 тис біткоінів клієнтів і 100 тис. власних були втрачені - на той момент це дорівнювало приблизно 473 млн доларів.

Представник Mt.Gox оголосив на прес-конференції в суді Токіо про те, що біржа повинна кредиторам близько 63,6 млн доларів, в той час як вартість активів компанії становить 37,5 млн доларів.

Проблеми біржі почалися на початку лютого 2014 року, коли біржа припинила видачу біткоінів клієнтам, посилаючись на технічні проблеми.

Правоохоронні органи Японії вже почали розслідування обставин раптового закриття Mt.Gox.

Віртуальна валюта біткоін вперше з'явилася в 2009 році і з тих пір впевнено набирала популярність серед інтернет-користувачів, проте останнім часом її положення стало погіршуватися через законодавчі обмеження, які наклали на її використання ряд країн світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: