Думка експерта: Гривня може зрости до 10-10,5 за долар

Середа, 16 квітня 2014, 13:51

Після отримання Україною кредиту МВФ падіння долара може становити до 10-10,5 гривні за долар.

 Про це пише у своєму блозі партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман.
 
"Зміцнення гривні продовжилося і офіційний курс долара проти гривні впав до 12,39 гривні, а на міжбанку до 12 гривень за долар. Таким чином, від піку п'ятниці долар втратив вже одну гривню. Після отримання кредиту МВФ дуже багато шансів щодо падіння долара до 10-10,5", - відзначає він.
 
За його словами, "багато чого і навіть дуже багато чого" ​​залежатиме від політики.
 
"Сьогодні в 16:00 очікується з'їзд Партії регіонів у Донецьку, який планує розширити до надзвичайного з'їзду депутатів усіх рівнів Донецької області. Цікаво буде побачити його рішення", - пише Найман.
 
"Як пишуть окремі джерела, регіонали висловлять підтримку сепаратистам, але без закликів до Путіна ввести війська. Однак, по суті будуть висунуті вимоги про федералізацію України. На цей рахунок може бути оголошений референдум", - вважає він.
 
За його словами, якщо за цим стоїть Кремль, то референдум призначать на якомога раніше і до президентських виборів, щоб зірвати останні.

"Проведення референдуму може стати однією з вимог Кремля на майбутніх завтра переговорах у складі США-ЄС-Україна-Росія", - говорить експерт.
 
Найман зазначає, що поведінка регіоналів виглядає по-дитячому безпосередньо. Коли вони були при владі, то все в центр. Коли ж вони перейшли в стан опозиції, то вимагають максимальної автономії.
 
"І де гарантія того, що коли (і якщо) регіонали повернуться до влади, вони не почнуть повертати політику централізації. Втім, після сьогоднішнього демаршу цей шлях в Україні їм буде перекритий назавжди. Адже якщо в Донецькій області проведуть неузгоджений з українською владою референдум, це прямий шлях до прідністровізаціі або кримізаціі Донбасу. Створенню або невизнаного усім світом анклаву або повна втрата будь-яких прав цього регіону перед Кремлем", - підсумував експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: