Споживчі настрої в Україні покращилися

Вівторок, 15 квітня 2014, 16:02

Споживчі настрої в Україні в березні покращилися на 3,2 пункту в порівнянні з лютим - до 67,8 після постійного погіршення протягом усіх трьох зимових місяців.

Про це свідчать дані щомісячного дослідження компанії GfK Ukraine, передає "Інтерфакс-Україна".

"Індекс економічних очікувань зріс на 8,3 пункту, тоді які індекс поточного становища впав на 4,4 пункту", - наголошується в прес-релізі GfK Ukraine.

При цьому індекс доцільності здійснення великих покупок досяг показника на рівні 56,8, що на 5,4 пункту гірше лютневого показника.

Реклама:

За даними компанії, в березні залишилися без змін очікування українців щодо динаміки безробіття: відповідний індекс дорівнює 140,5.

Разом з тим індекс інфляційних очікувань становив 184,5, що на 2 пункти більше лютневого показника.

Згідно з даними, українці стали оптимістичнішими дивитися на курс гривні протягом найближчих трьох місяців: індекс девальваційних очікувань зменшився 9,7 пункту - до 141,9.

"Відносна стабілізація політичної ситуації в Україні в березні позитивно вплинула на споживчі настрої, хоча надії на відновлення економіки росли на тлі погіршення добробуту і зниження попиту. Одночасно продовжував збільшуватися розрив у споживчих настроях між песимістично налаштованим сходом та іншими регіонами України", - резюмували в GfK Ukraine.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!