Яценюк обіцяє стабілізувати курс гривні через два тижні

П'ятниця, 11 квітня 2014, 19:01

Україна упродовж двох тижнів очікує на рішення МВФ щодо програми кредитування економіки, щоб до країни прийшла фінансова допомога для збільшення золотовалютних резервів і стабілізації валютного курсу.

Про це заявив в ефірі Першого національного прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає УНІАН.

"Упродовж двох тижнів ми очікуємо на рішення МВФ, до України піде серйозна фінансова допомога. Країна розкрадена, золотовалютних резервів немає. Зараз прийдуть золотовалютні резерви, ми відразу стабілізуємо курс", - сказав глава уряду.

Яценюк наголосив, що він дуже упевнено дивиться у майбутнє.

Реклама:

"Я дуже упевнено дивлюся у наше майбутнє. Часи тяжкі, але й ці часи минуть. Від нас залежить все, щоб відбуватиметься в країні. Все у наших силах", - додав глава уряду.

Раніше, в ході традиційного брифінгу у Вашингтоні, директор Європейського департаменту МВФ Реза Могхадам також зазначав, що отримання Україною перших кредитних траншів у рамках виконання програми співпраці з МВФ сприятиме збільшенню валютних резервів України і стабілізації курсу національної валюти, який на даний момент демонструє дуже високу волатильність.

Україна розраховує підписати програму співпраці з Фондом наприкінці квітня. Обсяг фінансування становитиме близько 14-18 млрд доларів строком на два роки. Перший транш очікується у розмірі 3 млрд доларів.

Як повідомлялося, українська національна валюта останнім часом стрімко девальвує. Курс гривні до долара на закритті міжбанківського ринку в п'ятницю, 11 квітня, становив 13,30 гривень за долар, до євро - 18,45 гривень за євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!