G7 обіцяє фінансову допомогу Україні

Понеділок, 3 березня 2014, 08:59

Міністри фінансів "групи семи" пообіцяли надати фінансову підтримку Україні, зазначивши, що провідну роль в організації допомоги буде грати Міжнародний валютний фонд.

Про це йдеться в заяві міністрів фінансів США, Німеччини, Великобританії, Франції, Японії, Італії і Канади, передає "Інтерфакс-Україна".

"Перехід влади до нового уряду надає унікальну можливість для проведення терміново необхідних ринкових реформ", - йдеться в заяві.

На цьому тижні в Києві почне роботу місія МВФ, щоб оцінити економічні потреби країни, йдеться в документі.

Реклама:

Підтримка реформ з боку МВФ стане підставою для надання допомоги також Світовим банком, іншими міжнародними фінансовими інститутами, Євросоюзом, на двосторонній основі.

США спільно з міжнародними партнерами готові надати Україні максимальну фінансову допомогу для виходу з економічної кризи, заявив в неділю міністр фінансів Сполучених Штатів Джейкоб Лью.

"Я кілька разів спілкувався з українським прем'єр-міністром, який запевнив мене, що уряд готовий вжити необхідних заходів, щоб закласти надійний економічний фундамент, включаючи екстрено необхідні ринкові реформи, які відновлять фінансову стабільність, розкриють економічний потенціал і дозволять українському народу у більш повній мірі реалізувати економічні завдання", - сказав він.

Як повідомлялося, МВФ найближчим часом має намір направити в Україну місію, яка дасть свою незалежну оцінку економічної ситуації і, в той же час, почне дискусію про політику реформ, які повинні стати основою нової програми співпраці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!