"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні і санкції проти Росії

Четвер, 27 березня 2014, 20:02

Сенатори американського Конгресу більшістю голосів підтримали законопроект про підтримку України у прив'язці до санкцій щодо Росії.

"За" проголосували 98 сенаторів, "проти" - 2.

У сенаті зазначили, що вказаний законопроект "є відповіддю на російське вторгнення в Україну", передає Інтерфакс-Україна.

Крім того, сенат проголосував за надання Сполученими Штатами гарантій Україні за кредитами на суму $1 млрд.

Реклама:

Сенатори також схвалили виділення Україні фінансової допомоги в розмірі $50 млн на "різні потреби, такі, як вдосконалення демократичного управління, прозорості, підзвітності, забезпечення верховенства закону, боротьби з корупцією, а також на проведення вільних і справедливих виборів та зміцнення демократичних інститутів і організацій громадянського суспільства в Україні".

Ще $100 млн в контексті надання допомоги Україні виділяється для "розширення співпраці в галузі безпеки з Євросоюзом і країнами центральної та східної Європи".

Документ також передбачає введення санкцій проти російських громадян, які, на думку американських сенаторів, "пов'язані з порушенням прав людини в Україні або діями, що підривають суверенітет і територіальну цілісність України".

Крім того, в нього включаються особи, замішані в корупції в Україні.

Санкції передбачають арешт активів цих осіб, видворення тих, хто знаходяться на території США, а також відмова у видачі в'їзних віз.

Нижня палата Конгресу (палата представників) у четвер затвердила пакет допомоги Україні і санкції проти Росії. За ухвалення даного законопроекту проголосували 399 членів палати представників, проти - 19.

Законопроект може бути представлений на підпис президенту США Бараку Обамі вже до кінця цього тижня.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!