"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Фірташа просять Раду не забороняти вести бізнес у Криму

Вівторок, 25 березня 2014, 12:41

Федерація роботодавців України закликає Верховну раду не забороняти підприємницьку діяльність у не визнаній Україною Республіці Крим.

Про це йдеться в листі, який ФРУ направила на ім'я голови Ради, виконуючого обов'язки президента Олександр Турчинова.

Така заборона може бути введений після прийняття законопроекту "Про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території України".

У зверненні зазначається, що прийняття законопроекту може призвести до незворотних економічних наслідків.

Реклама:

"Приміром, пункт а) частини 1 статті 8 законопроекту "Особливості здійснення економдіяльності на тимчасово окупованій території "визначає, що "на тимчасово окупованій території забороняється: а) будь-яка господарська діяльність, якщо вона підлягає держрегулюванню, зокрема, ліцензуванню, отриманню дозвільних документів, сертифікації та іншого", - йдеться у зверненні.

Зазначені перелік, на думку ФРУ, є надто загальним, оскільки будь-яка підприємницька діяльність підлягає державному регулюванню.

"Очевидно, що в даному випадку слід забороняти ті види діяльності, які передбачають отримання спеціальних дозволів від державних органів, а перелік таких видів діяльності повинен бути вичерпним", - йдеться в листі ФРУ.

У ФРУ відзначили, що законопроект залишає неврегульованими на території Криму питання порядку набуття і припинення права власності, статус зареєстрованих в Криму українських підприємств та їх філій, порядок проведення фінансових операцій між розташованими на території Криму підприємствами з іншими суб'єктами господарювання, порядок сплати єдиного соціального внеску, порядок справляння заборгованості з кримських клієнтів, які відмовляються погашати борги та інше.

У зверненні зазначається, що законопроект містить багато ризиків для українського бізнесу.

У зв'язку з цим ФРУ просить Турчинова не допустити прийняття законопроекту без проведення консультацій.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!