Генпрокуратура оголосила Курченка у розшук

Четвер, 20 березня 2014, 13:33

Генеральна прокуратура України оголосила підозру голові спостережної ради ГК "СЄПЕК" Сергій Курченку.

Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

Курченка підозрюють у спільному з іншими особами розкраданні майна державного підприємства ПАТ "Укргазвидобування".

"Як з’ясувалось, вказані особи шляхом здійснення протиправних господарських операцій купівлі-продажу скрапленого газу завдали інтересам держави збитки в особливо великих розмірах на загальну суму понад 1 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Злочин кваліфікували за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Курченка оголошено у розшук, зараз його місцезнаходження встановлюється, повідомили у ГПУ.

Раніше повідомлялося, що МВС встановила схему незаконного ввезення на територію України та реалізації нафтопродуктів групою компаній Курченка, якого називають "гаманцем" сім'ї Віктора Януковича. Збитки держбюджету оцінюють в 7 мільярдів гривень.

Крім того, журналісти знайшли документи, які викривають схеми Курченка для ухилення від оподаткування. Внаслідок цих схем Україна, за їх даними, втратила $1 млрд доходу.

ГПУ та МВС підозрюють, що структури Курченка причетні по відмивання десятків мільярдів гривень.

Сергій Курченко виник в інформаційному просторі в кінці 2012 року, коли купив ФК " Металіст" у Олександра Ярославського. Пізніше він створив компанію СЄПЕК, яка купила в Німеччині мережу з 170 заправок. Крім того компанії належать 150 АЗС в Україні.

Також Курченко купив Одеський НПЗ і планував боротися за Лисичанський НПЗ.

На початку листопада минулого року Курченко достроково закрив операцію з придбання у Бориса Ложкіна медіахолдинга 99,9% UMH. Як повідомлялося, після цього у ЗМІ, які входять у холдинг, почала вводитися жорстка цензура, що призвело до масових звільнень журналістів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: