"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Колобов поговорив з американцями про фіндопомогу Україні

Середа, 26 лютого 2014, 14:01

В.о. міністра фінансів Юрій Колобов обговорив з представниками Казначейства США, а також зі старшим директором з питань міжнародної економіки Ради нацбезпеки США перспективи надання фінансової допомоги Україні.

Про це йдеться в повідомленні Мінфіну, пишуть "Українські новини".

У ході зустрічі Колобов зазначив, що останнім часом Мінфін працює в цілодобовому режимі для виконання своїх завдань.

"Сьогодні безперервна робота міністерства спрямована на дотримання графіку виконання як внутрішніх, так і зовнішніх платіжних зобов'язань України", - зазначив в.о. міністра.

Реклама:

Він також повідомив про позитивну реакцію фінансових ринків на заяви представників США і країн-членів ЄС про готовність надати фінансову допомогу Україні.

Старший директор Ради нацбезпеки США Макфаркуар позитивно оцінив роботу Мінфіну щодо забезпечення покладених на нього завдань у складних умовах.

На його думку, початок діалогу з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями створить необхідні умови для виходу України на зовнішні фінансові ринки.

Колобов в ході зустрічі висловив вдячність за довіру і підтримку з боку США і запевнив у готовності Мінфіну якомога швидше провести необхідні реформи з метою підтримки статусу України як відповідального і надійного платника за своїми зобов'язаннями.

Нагадаємо, 24 лютого Мінфін заявив про те, що оцінює обсяг необхідної Україні макрофінансової допомоги в 35 млрд доларів.

Тоді ж міністерство ініціювало проведення міжнародної донорської конференції для надання допомоги Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: