"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Нью-Йорку заарештований творець віртуальної валюти bitcoin

Вівторок, 28 січня 2014, 10:45

Один з творців віртуальної валюти bitcoin і стартапу BitInstant, а також член громадської організації Bitcoin Foundation Чарлі Шрем був заарештований за підозрою у відмиванні грошей.

Про це пишуть "Ведомости".

За даними прокуратури Нью-Йорка, Шрем через BitInstant допомагав легалізувати гроші, отримані від користувачів підпільного інтернет-магазину з продажу наркотиків Silk Road. Йдеться про суму 1 млн доларів.

У справі також проходить житель Флориди Роберт Файелла, відомий на сайті Silk Road як BTCKing. Шрема також звинувачують в тому, що він особисто купував наркотики.

Реклама:

BitInstant вважалася однією з найбільш надійних і законних майданчиків з обміну bitcoin на інші валюти. Онлайн-біржу підтримували відомі брати Вінклвосс, які судилися з творцем Facebook Марком Цукербергом за права на володіння соцмережею. Вони інвестували в BitInstant 1,5 млн доларів в 2012 році.

Шрем був заарештований в аеропорту імені Джона Кеннеді в Нью-Йорку. Він повернувся з Амстердама, де читав лекції про bitcoin. Шрем загрожує до 11 років ув'язнення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: