У Лукаш почали оприлюднювати дані держреєстру корупціонерів

П'ятниця, 10 січня 2014, 19:34

Мін’юст з січня 2014 року почав оприлюднювати на своєму офіційному сайті відомості Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства.

Як повідомляє прес-служба, оприлюдненню на офіційному веб-сайті міністерства підлягають відомості про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень та щодо яких суди ухвалили відповідні рішення, які набули чинності, а також відомості про дисциплінарні стягнення за корупційні правопорушення, починаючи з 1 січня 2014 року.

Розміщення (оновлення) інформації на сайті здійснюється протягом трьох робочих днів із дня внесення відповідної інформації до держреєстру.

Реклама:

Пошук інформації про особу, яку притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення, здійснюється за прізвищем, ім'ям та по батькові такої особи.

Відкритими для безоплатного цілодобового доступу є, зокрема, відомості про місце роботи і посаду корупціонера на час вчинення корупційного правопорушення, склад корупційного правопорушення та вид покарання (стягнення), а також про спосіб вчинення дисциплінарної провини та вид дисциплінарного стягнення.

Робота Єдиного держреєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, забезпечена законом про засади запобігання і протидії корупції.

Ведення реєстру розпочато з 1 лютого 2012 року.

Станом на 20 грудня 2013 року до держреєстру внесено 7 087 записів щодо осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!