"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд Франції схвалив введення 75%-го податку

Понеділок, 30 грудня 2013, 09:06

Конституційний суд Франції схвалив введення податку для надвисоких доході , при цьому податок на рівні 75% з річної заробітної плати, що перевищує 1 млн євро, будуть платити самі компанії.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Президент країни Франсуа Олланд має намір домогтися обмеження виплат в період економічних труднощів.

На початку року Конституційна рада визнала незаконним введення податку на індивідуальні доходи.

Реклама:

Олланд раніше говорив, що ідея введення такого податку полягає в необхідності обмеження витрат компаній в той час, коли економіка скорочується, безробіття зростає, а робітники вимагають припинити скорочення заробітної плати. При цьому він обіцяв впоратися зі зростанням безробіття до кінця 2013 року.

Міністр промисловості Франції Арно Монтебург в листопаді заявив, що в бідах з ринком праці винен сильний євро. За його словами, підвищення курсу на 10% коштує економіці Франції 150 тис. робочих місць.

Крім цього, підвищення податків має поліпшити показники державного бюджету, в результаті дефіцит в 2014 році знизиться до 3,6% ВВП у порівнянні з 4,1% в поточному році. Підвищення податків і скорочення витрат повинні принести бюджету близько 15 млрд євро. У повному обсязі вимоги ЄС щодо дефіциту бюджету будуть задоволені лише до 2015

Виходячи з прогнозу Європейської комісії ВВП Франції в поточному році скоротиться на 0,1% , а в наступному році зросте на 1,1%. У минулому кварталі економіка збільшилася на 0,5% після двох років стагнації. За прогнозами кабінету міністрів, темпи зростання французької економіки в наступному році не перевищать 1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: