"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Ельдорадо" оскаржує в суді 100-мільйонний штраф Держспоживінспекції

Середа, 27 листопада 2013, 15:07

Компанія "Ельдорадо" оскаржила в суді рішення Держспоживінспекції про накладення на торговельну мережу штрафних санкцій на суму в 103,66 мільйона гривень і звернулася в прокуратуру зі скаргою на дії інспекції.

Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор "Ельдорадо" Сергій Цибульський, передає УНІАН.

"Ми звернулися до прокуратури зі скаргою на дії Держспоживінспекції і, природно, звернулися до суду з оскарженням рішення про накладення подібного штрафу, оскільки він просто кричущий і не узгоджується ні з вимогами законодавства, ні зі здоровим глуздом", - сказав Цибульський.

За його словами, формальним приводом для накладення штрафу на "Ельдорадо" стало нібито перешкоджання компанією проведенню перевірки співробітниками інспекції та відмова від надання документів для перевірки.

Реклама:

"Коли Держспоживінспекція заявила, що ми перешкоджали проведенню перевірки, нас це вкрай здивувало, оскільки у нас є не тільки вербальні докази, але і візуальні того, що перевірка відбулася, мала місце і закрилася актами. Приводом для накладення штрафу перешкода проведенню перевірки бути не могла", - зазначив гендиректор "Ельдорадо".

"Другим приводом, формальним, стала відмова від надання документів перевірки. Нібито необхідних для наявності в торговельній точці. Ці документи компанія не зобов'язана надавати Держспоживінспекції. По-друге, вони законодавчо відсутні як необхідні для ведення торгівлі", - додав Цибульський.

Він також уточнив, що ніяких розпоряджень Держспоживінспекції про заборону на торгівлю товарами певних марок, про які заявляв глава відомства Сергій Орєхов, в компанію не надходило.

У свою чергу, представники компаній-виробників побутової техніки та електроніки, також присутні на прес-конференції, заявили, що раніше озвучені претензії Держспоживінспекції до якості товарів, представлених в мережі "Ельдорадо", нічим не обгрунтовані.

"Вся продукція компанії Samsung, яка продається в Україні, яка поставляється компанією "Samsung Electronics Україна" вона сертифікована і відповідає всім нормам і вимогам законодавства України", - сказав керівник департамент побутової техніки "Samsung Electronics Україна" Віталій Кузнєцов.

Генеральний директор компанії "Делонгі Україна" Михайло Покровський зазначив, що продукція під брендами компанії продається у всьому світі і ніде, в тому числі і в Україні, скарг з боку споживачів на якість цих товарів не виникало.

"Ті претензії, які були по частині наших продуктів у перевіряючих - вони абсурдні", - сказав Покровський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: