Новий вірус атакує користувачів bitcoin

Вівторок, 26 листопада 2013, 18:51

Датська ІТ-компанія CSIS сьогодні попередила про появу нового шкідливого програмного забезпечення, яке рекламується на ряді хакерських форумів, як рішення, що дозволяє викрадати віртуальні гроші bitcoin.

Про це пише "CyberSecurity".

За інформацією видання, вірус під назвою Atrax зараз продається приблизно за 250 доларів і застосовує для роботи TOR-мережі, які дозволяють маскувати комунікації.

Йонас Монстед з CSIS каже, що його компанія зараз займається пошуком активних варіантів Atrax, щоб на практиці оцінити можливості розробки.

Реклама:

За його словами, Atrax, судячи з опису, являє собою платформу, до якої можна створювати нові плагіни з різними функціями і доповненнями.

У компанії говорять, що їх нова знахідка підпадає під клас комерційного шкідливого програмного забезпечення, в якому є функціонал крадіжки цифрових даних.

Так, за 110 доларів розробники вже пропонують один плагін, який викрадає файли цифрових гаманців bitcoin. За 140 доларів є плагін, що дозволяє генерувати віртуальні гроші bitcoin або їх похідні litecoin.

Atrax зв'язується з сервером за допомогою TOR, що дозволяє шифрувати вихідні дані, які виходять з комп'ютера. Розмір Atrax досить великий - 1,2 Мб, однак він великий через інтеграції з TOR-мережами.

Ще за 90 доларів пропонується модуль для проведення DDoS-атак за допомогою UDP - або TCP-флудинг. За 300 доларів є "хваталка" POST-форм з протоколу HTTP, що дозволяє проводити атаки на користувачів PayPal, Amazon, eBay або Bitcoin - обмінників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: