Франція відмовилася від податку для великих компаній

Понеділок, 7 жовтня 2013, 12:58

Французький уряд вирішив відкласти плани по введенню в наступному році нового податку на великі компанії.

Про це заявив міністр фінансів П'єр Московічі, пишуть "Вести Економіка".

Як повідомляється, при цьому доходи від цього податку вже включені до бюджету на 2014 рік, представлений раніше цього місяця.

"Ми вирішили, що, врешті-решт, не повинні створювати новий податок, не продумавши всі структуру оподаткування компаній", - сказав Московічі.

Реклама:

Він також додав, що цей податок буде замінений на тимчасове збільшення податку на прибуток.

Податок, який, як очікується, принесе в державну скарбницю 2,5 млрд євро, поширюється на компанії з обсягом продажів понад 50 млн євро.

Після того як було оголошено про введення податку, французьке бізнес-лобі виступило проти планів уряду, заявивши, що новий податок, що стягується з доходу до вирахування амортизації, стримуватиме інвестиціЇ.

Виходячи з прогнозу Європейської комісії ВВП Франції в поточному році скоротиться на 0,1% , в ​​наступному році зросте на 1,1%. У минулому кварталі економіка збільшилася на 0,5% після двох років стагнації.

За прогнозами кабінету міністрів, темпи зростання французької економіки в наступному році не перевищать 1%. Грунтуючись на таких очікуваннях, дефіцит бюджету цього року складе 4,1% і в 3,6% в 2014 р.

У повному обсязі вимоги ЄС щодо дефіциту бюджету будуть задоволені лише до 2015.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!