"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банкам відмовили у зниженні плати за продаж арештованого майна

Понеділок, 28 жовтня 2013, 11:17

Банкам не вдалося переконати Окружний адміністративний суд Києва в тому, що Мін'юст незаконно встановив планку комісійної винагороди продавців арештованого майна на рівні 15% від суми угоди.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, окружний адміністративний суд Києва 9 жовтня відмовив групі з 12 банків у задоволенні позовних вимог - установи оскаржували наказ Мін'юсту №1758/5, прийнятий для виконання поправок до закону "Про виконавче провадження", що набули чинності 4 листопада 2012 року.

Закон обмежив "витрати, пов'язані з організацією та проведенням торгів, аукціонів, а також з реалізацією майна боржника" планкою в 5% від вартості проданого майна.

Реклама:

Однак постанова Мін'юсту, прийнята 29 листопада, розділила поняття "витрат" і "комісійної винагороди". Це дозволило зберегти комісію що стягується з торгуючих організацій у розмірі до 15%. У зв'язку з цим банки вирішили оскаржити цю норму в суді.

Окружний адміністративний суд столиці відмовив установам у задоволенні позовних вимог, пославшись на те, що їхні інтереси не були порушені. Суд, зокрема, аргументував це тим, що "винагороду спеціалізованої організації за надані послуги з реалізації арештованого майна повинен оплачувати покупець".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: