"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна готова приєднатися лише до деяких угод Митного союзу

Четвер, 24 жовтня 2013, 09:03

Україна почала процедуру приєднання до деяких угод Митного союзу.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, Кабінет міністрів приступив до виконання обіцянки прем'єр-міністра Миколи Азарова про готовність приєднатися "майже до 70 угод, чинних в Митному союзі".

23 жовтня міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов надав список міжнародних угод Митного союзу, які може підписати Україна.

Реклама:

"Нас цікавлять всі угоди, вигідні для країни, що не суперечать нашому законодавству, а також євроінтеграційному вектору. Мінекономрозвитку відібрало такі угоди, після чого їх аналізували в Мін'юсті", - пояснив урядовий уповноважений з питань співпраці з РФ, країнами СНД і ЄврАзЕС Валерій Мунтіян.

На розгляд Кабміну було винесено питання про підписання лише трьох угод МС з 145.

Згідно з проектом протокольного рішення Кабміну, пропонувалося підтримати приєднання країни до угоди про надання та обмін попередньою інформацією про товари та транспортні засоби, що переміщуються через митний кордон МС, а також до угоди про вимоги до обміну інформацією між митними органами та іншими державними органами держав-членів МС, пише видання.

Обидва документи підписані 21 травня 2010 року.

Перша угода встановлює вимоги до достовірності податкової інформації, наданої іншим членам МС, а також вимога нерозповсюдження цих даних третім особам.

Друга - встановлює правила електронного обміну митною інформацією. Мінекономрозвитку і МЗС доручено поінформувати про це Євразійську економічну комісію. Розгляд третього документа-протоколу про обмін інформацією між податковими органами країн-членів МС про сплачені суми непрямих податків - перенесли на 20 листопада.

Представники опозиції не виступають проти обміну податковою і митною інформацією, однак вважають абсурдним приєднання країни до документів МС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!