"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

LG буде виробляти "хромбукі"

Середа, 23 жовтня 2013, 19:33

Компанія LG може поповнити список виробників так званих "хромбуков" - ноутбуків, що працюють на базі хмарної системи Chrome OS.

Про це повідомляється на сайті "TMWatch", передають "Вести.ru".

Згідно з інформацією "TMWatch" південнокорейська корпорація отримала права на торговельні марки ChromeOne, ChromeDesk і ChromeStation, що явно свідчить про поповнення продуктового портфеля компанії десктопом, моноблоком і ноутбуком на ОС від Google.

Нагадаємо, що LG не вперше виявляє свою зацікавленість у створенні девайсів на базі операційних систем Google. Раніше LG вже співпрацювала з інтернет-гігантом з приводу пристроїв лінійки Nexus і телевізорів з підтримкою Google-TV.

Реклама:

На тлі зростаючого інтересу різних виробників до настільної операційної системі Google, плани південнокорейського вендора щодо платформи Chrome OS здаються цілком логічними і закономірними.

На даний момент випуском "хромбуков" вже займаються такі корпорації, як Samsung, Acer, Toshiba і HP. Також незабаром у продаж надійдуть "хромбукі" від тайванської Asus, яка розраховує на замовлення з боку освітнього сектора.

Можливо, з часом Google, заручившись підтримкою багатьох технологічних корпорацій, зможе зробити свою настільну платформу настільки ж популярною, як мобільну систему Android, особливо враховуючи, що вона теж є безкоштовною.

Незважаючи на те, що за підрахунками Gartner, в кінці I кварталу цього року частка пристроїв на базі Chrome OS в США становила лише 4-5%, аналітики пророкують стрімке зростання.

За прогнозами IC Insights, обсяг поставок "хромбуков" збільшиться з 5 млн пристроїв в минулому році до 27 млн ​​у 2016 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: