"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ провела обшуки в "Укрспецекспорті" - ЗМІ

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 13:22

10 жовтня СБУ в супроводі групи "Альфа" увірвалася в будівлю державного концерну "Укроборонпром" і провела виїмку документів в офісі компанії-спецекспортера "Укрспецекспорт".

Про це пише ZN.UA з посиланням на джерело в "Укрспецекспорті".

Як повідомляється, обшук пов'язаний з активною діяльністю колишніх керівників цих компаній, а також Міноборони Дмитра Саламатіна та Дмитра Пляцука з продажу комерсантам бойової зброї.

Одночасно виїмка документів сталася ще в одному підприємстві концерну - ДП "Укроборонсервіс", пише видання.

Реклама:

"Виїмка документів у кримінальній справі була ініційована слідчим управлінням СБУ. Причиною для відкриття кримінальної справи стало виявлення факту продажу спецекспортерами конкретному ТОВ автоматів, пістолетів, кулеметів, гранатометів, боєприпасів, бронетранспортерів, танків зі стволами (не пройшли конверсію), приладів нічного бачення та інших видів озброєння. Приватна компанія придбала у спецекспортерів зброю для реалізації за кордон", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, "Укрспецекспорт" разом з трьома його дочірніми підприємствами "Укроборонсервіс", "Укрінмаш" і "Прогрес" є основним експортером спеціальної і військової техніки українського виробництва.

29 грудня 2010 року Кабмін створив "Укроборонпром", включивши в нього 7 підприємств військово-оборонного комплексу, у тому числі "Укрспецекспорт".

Нагадаємо, раніше в Казахстані за підозрою в дачі великого хабара (200 тисяч доларів) затримано двох високопоставлених співробітників "Укрспецекспорту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!