"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко ще подумає, чи варто контролювати операції бізнесу аж з 92 країнами

Вівторок, 1 жовтня 2013, 19:44

Міністерство доходів і зборів розглядає можливість скоротити перелік країн, операції з якими будуть перевірятися відповідно до закону про трансфертне ціноутворення.

Про це повідомляє прес-служба відомства з посиланням на голову Міндоходів Олександра Клименка.

"Одним з тих питань, які турбують бізнес, є достатньо великий перелік держав, операції з контрагентами яких підпадатимуть під контроль. На сьогодні це 92 країни, де ставка податку на 5% та більше нижча, ніж в Україні. Ми бачимо стурбованість бізнесу, тому працюємо над цим питанням. Буде знайдене компромісне, розумне рішення", - заявив він.

Міністра, за його словами, також дивують вислови, що закон про ТЦ стане новим інструментом державного тиску на бізнес.

Реклама:

"Хочу раз і назавжди підкреслити: цей закон створювався не для збирання штрафів чи кримінального переслідування топ-менеджменту українських корпорацій. Закон розроблявся та приймався для того, аби припинити практику виведення надприбутків з-під оподаткування", - наголосив він.

"Попереду на бізнес чекає не "спаринг із контролюючими органами на ринзі трансфертного ціноутворення", а конструктивна робота, чіткі та зрозумілі для усіх сторін правила гри", - зазначив Клименко.

Як відомо, з 1 вересня 2013 року в Україні набув чинності Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення".

Відповідно до закону, тепер Податкова матиме можливість контролювати операції з переказу коштів понад 50 млн гривень з України на рахунки в країнах, де податок на прибуток менше, ніж в Україні мінімум на 5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!