"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко оголосив війну "тютюновим" контрабандистам

Понеділок, 30 вересня 2013, 16:49

Україна збирається активізувати співпрацю з Європейським офісом по боротьбі з шахрайством OLAF з протидії контрабанді незаконному обігу тютюнових виробів.

Про це завив міністр доходів і зборів Олександр Клименко на зустрічі з генеральним директором Європейського офісу з боротьби з шахрайством OLAF Джованні Кесслером, передає агентство УНІАН.

"Українська сторона цінує таку співпрацю. Для нас дуже важливо, щоб вона носило стратегічний характер, особливо в світлі майбутнього підписання Угоди про асоціацію з ЄС", - сказав Клименко.

Міністр зазначив, що боротьба з контрабандою, особливо з контрабандою тютюнових виробів, є пріоритетом в роботі міністерства.

Реклама:

За його словами, проведення лише однієї спецоперації "РОМОЛУК" дозволило виявити у зоні діяльності Ягодинської митниці найбільшу в 2013 році партію контрабандних сигарет - 12,5 млн штук.

При цьому в країні, за оперативними даними Міндоходов, з початку року з незаконного обігу вилучено 78 млн штук сигарет контрабандного походження.

У червні 2013 року Міністерство доходів і зборів України та Європейський офіс з боротьби з шахрайством (OLAF) підписали Договір про співпрацю у сфері протидії незаконному переміщенню тютюнової продукції.

За оцінками Міндоходов, 92% випадків ввезення на територію України контрабандних тютюнових виробів відбувається на кордонах України з країнами ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!