Путін зізнався, чим йому не догодило молдавське вино

Четвер, 19 вересня 2013, 20:41

Росія у відповідь на укладення Україною та Молдовою угод про асоціацію з ЄС керуватиметься виключно економічними міркуваннями.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін, відповідаючи на засіданні клубу "Валдай" на запитання, як діятиме Росія після підписання в листопаді Україною угоди з Євросоюзом.

"Це питання не політичне, воно насамперед лежить в економічній сфері, а не у сфері суверенітету. У нас немає бажання відродити радянську імперію. Це очевидна річ, це неможливо і не потрібно", - сказав Путін.

Російський голова наголосив, що "ми говоримо про речі прагматичного характеру".

Реклама:

При цьому Путін зазначив, що ця позиція Москви стосується не лише України, а й, наприклад, Молдови.

"Молдова куди вино продає? До Франції, чи що? Французи жодної пляшки, напевно, молдовського вина не дозволять продати у себе на території. І в Італії це неможливо. Спробуйте, завезіть. Фермери, винороби перевернуть усі коробки, усе розіб'ють і викинуть у канаву", - сказав Путін.

За його словами, "нічого неможливо продати на європейському ринку з того, що є пріоритетом у зовнішній торгівлі цих невеликих держав".

"Усе йде на наш ринок. Ну ось, підпишуть... молдовські керівники цей документ, прийде на молдовський ринок дешеве та якісне французьке й італійське вино. Куди подінеться молдовське?... Усе до нас хлине. А у нас є ще і підозри, що під виглядом молдовського або українського товару до нас підуть товари з третіх країн", - сказав Путін.

"Тут немає нічого, пов'язаного зі спробою тиску на суверенне право ухвалювати рішення. Ми просимо все подивитися і порахувати, а якщо наші аргументи колеги визнають неспроможними, не ображатися на нас за те, що ми вимушені будемо, захищаючи свої інтереси, вводити певні обмеження. Тут немає нічого егоїстичного. Ми маємо подумати про власні національні інтереси у сфері економіки", - зробив висновок Путін.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: