Клименко готовий відмовитися від ідеї введення податку з обороту

Четвер, 19 вересня 2013, 13:28

МіндоходІв готове відмовитися від введення 1-2 % податку з обороту зважаючи на малу підтримку такої ініціативи в бізнес-середовищі.

Про це сказав міністр доходів і зборів Олександр Клименко журналістам на брифінгу в четвер, передає "Інтерфакс - Україна".

"Що стосується податку з обороту, я вважаю, що це не той шлях , по якому ми повинні йти сьогодні. Як ідею ми обговорюємо його, але підтримки вона має мало. Різні галузі - різні оцінки. Немає сьогодні виробленої позиції", - сказав міністр.

Він також підкреслив, що необхідно вивчити також доцільність зниження ставки податку на додану вартість (ПДВ).

Реклама:

"Сьогодні треба ще раз подивитися і визначити, наскільки економіка України готова до пониження ставок податку (ПДВ). Наскільки бізнес це розуміє і наскільки реалізація цієї норми своєчасна", - підкреслив міністр.

Клименко особливо відзначив, що всі податкові зміни, ініційовані Міндоходів, будуть реалізовуватися виключно після обговорення з бізнесом.

"Податок на оборот ми не розглядаємо, тому що це дуже дискусійна тема і всі наші нововведення будуть проходити через інвестради, тому що пропоновані зміни ми можемо виносити тільки після обговорення в бізнесі" , - додав глава Міндоходів.

Як повідомлялося, раніше в розробленому Міндоходів законопроекті пропонувалося знизити ставку ПДВ з 1 січня 2014 року зі 17% до 9% і одночасно скасувати пільги з цього податку, а також ввести в якості компенсації податок з обороту зі ставками 1% і 2%.

Передбачалося, що від впровадження цих норм відбудеться збільшення надходжень до бюджету, приблизно, на 22 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!