Експорт українських ліків зріс на 25%

Понеділок, 16 вересня 2013, 20:22

У 2013 році обсяг експорту ліків українського виробництва збільшився на 25%.

Про це заявив голова Держлікслужби Олексій Соловйов під час брифінгу в Кабінеті міністрів, повідомляє "Урядовий портал".

"Завдяки переходу з 2010 року на європейські стандарти якості та виробництва у 2013 році обсяг експорту збільшився на 25%", - підкреслив Голова Держлікслужби, додавши, що ліки вітчизняного виробництва поставляються на території усіх континентів, крім Австралії.

За його словами, сприятиме зростанню експорту ухвалення взаємного визнання з ЄС результатів інспекцій та контролів, консультації з приводу чого Держлікслужба вже розпочала з Європейською Комісією.

Реклама:

"Це дасть можливість експортувати ліки без додаткових технічних бар'єрів", - зауважив він.

Соловйов також повідомив, що на сьогодні в Україні працюють 114 підприємств, які мають діючу ліцензію на виробництво лікарських засобів.

Крім того, він підкреслив, що значно збільшилися темпи росту обсягів реалізації продукції вітчизняного виробництва і на внутрішньому ринку.

"За підсумками 2012 року у грошовому еквіваленті випущено продукції вітчизняного виробництва 32%", - підкреслив голова Держлікслужби.

При цьому він наголосив, що пацієнти в аптеках також надають перевагу українським лікарським препаратам, які значно дешевші за іноземні аналоги.

"Про це говорить статистика. 65% упаковок, які продаються в аптеках – це ліки вітчизняного виробництва. Така тенденція спостерігається протягом останніх десяти років", - зазначив Соловйов.

Раніше повідомлялося, що в Україні ціни на ліки в середньому на 60% вище, ніж в Росії і Білорусі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!