"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євросоюз скасовує роумінг

Четвер, 12 вересня 2013, 18:19

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу вважає, що в найближчому майбутньому ринок послуг зв'язку стане більш пов'язаним і менш накладним для користувачів.

Представники телекомунікаційних компаній побоюються, що обмеження цін уповільнить розвиток галузі, знизивши обсяг інвестицій, пише "Forbes-Україна".

"Наші пропозиції знизять ціни на ринку і нададуть споживачам нові можливості. Хіба ж не парадоксально, що у нас є єдиний ринок для відчутних товарів, але коли справа стосується цифрових товарів, то у нас ще збереглося 28 національних ринків" , - дивується Баррозу.

Основним пунктом реформ є скасування націнок за роумінг на території ЄС при вхідних викликах з липня 2014 року.

Реклама:

Телекомунікаційні компанії повинні запропонувати користувачам тарифи, які діятимуть у всіх 28 країнах ЄС, або надати споживачам можливість користуватися за кордоном послугами спеціальних операторів без зміни SIM - карти.

Єврокомісія збирається створити єдиний регулюючий орган телекомунікаційної галузі замість діючих зараз 28 національних регуляторів. Без цієї міри домогтися по-справжньому спільного ринку буде проблематично.

ЄК планує також обмежити вартість вихідних місцевих дзвінків на рівні 19 євроцентів за хвилину.

Європа також планує створити єдиний діапазон частот для мереж передачі даних четвертого покоління, що дозволить легше надавати послуги широкосмугового мобільного доступу до інтернету.

Найближчим часом документ надішлють на обговорення у європейський парламент. Якщо депутати його схвалять, то його надішлють на підписання лідерам держав - учасниць ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: