"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прокуратура затримала екс-мера Житомира

Вівторок, 6 серпня 2013, 20:50

Прокуратура 5 серпня 2013 року затримала екс-мера Житомира за підозрою у заподіянні шкоди Нацбанку на суму більше 20 мільйонів гривень.

Про це повідомила керівник прес-служби прокуратури Житомирської області Тетяна Гоша.

Згідно з інформацією, затриманий підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки, та у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

Як повідомили у прокуратурі, підозрюваний здійснив відчуження майна, під заставу якого два підприємства, фактичним власником яких він був, отримали кредити Європейського банку реконструкції та розвитку. Гарантією повернення даних кредитів виступала держава.

Реклама:

За даними правоохоронців, підозрюваний завдав шкоди державі, в особі Національного банку України, який повернув заборгованість ЄБРР, на суму понад 20 мільйонів гривень.

Зараз затриманий перебуває під вартою.

Прокуратура офіційно не називає прізвища затриманого в інтересах слідства.

Однак, як стало відомо УНІАН з інших джерел, йдеться про колишнього мера Житомира Георгія Буравкова, який був мером з 2002 по 2006 роки.

Як відомо, у листопаді 2006 року слідчі прокуратури області винесли постанову про притягнення Буравкова в якості обвинувачуваного за підозрою в розкраданні більше 6 мільйонів доларів кредитів ЄБРР, які надавалися Україні для розвитку малого та середнього бізнесу по гарантії уряду, починаючи з 1995 року.

Тривалий час Буравков перебував у розшуку, однак останнім часом його бачили в Житомирі.

Він неодноразово бував у мерії Житомира, брав участь у зустрічах із журналістами.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: