У Німеччині компанії все більше бояться економічного шпигунства

Понеділок, 5 серпня 2013, 20:12

Німецькі підприємства стали більше боятися шпигунства з-за кордону.

Конкуренти часто вдаються до хакерських атак, адже шпигувати дешевше, ніж проводити власні дослідження, пише "Німецька хвиля".

І хоча вони оцінюють актуальну вірогідність стати жертвами прослуховування, економічного шпигунства чи викрадення даних як незначну, в майбутньому така загроза, на думку, більшості зростатиме, повідомила у Франкфурті-на-Майні аудиторська компанія Ernst&Young, презентуючи результати свого опитування.

За даними дослідження, дев'ять з десяти менеджерів очікують, що ризик кібератак у Німеччині зростатиме.

Реклама:

Потенційних нападників респонденти підозрюють насамперед у Китаї та США, повідомляє інформаційне агентство dpa.

Досі не часто стає відомо про випадки викрадення даних, зауважує експерт Ernst&Young, Бодо Мезеке. Cправжня кількість таких злочинів є дуже високою, каже він.

Річ у тім, як пояснив представник торговельно-промислової палати в Дортмунді Ґреґор Шульте, чимало підприємців просто не визнають, що стали жертвами економічного шпигунства.

"Вони соромляться це визнати, і не хочуть, щоб таку інформацію оприлюднювали", - пояснив Шульте, відповідаючи на запитання німецької радіостанції WDR2.

Майже в кожному другому виявленому випадку йдеться про шпигунство з боку закордонних фірм-конкурентів. Часто, відповідно до результатів опитування, до цього виявляються причетними співробітники компанії або її колишні працівники.

Виявлені випадки шпигунства найчастіше стосуються досліджень та нових розробок, насамперед ідеться про порушення патентів і нелегальне виготовлення копій продукції.

Встановити обсяг збитків, завданих промисловим шпигунством, складно, фахівці називають цифри від 20 мільярдів до 50 мільярдів євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: