"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Мечел" продала Донецький електрометалургійний завод

Вівторок, 20 серпня 2013, 20:31

Російська гірничодобувна і металургійна компанія "Мечел" оголосила про підписання договору про продаж російському бізнесменові Вадиму Варшавському підприємства "Донецький електрометалургійний завод" за 2 тисячі євро.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру групи "Мечел", передає "УНІАН".

"Мечел" оголошує про підписання договору з підприємцем Вадимом Варшавським про продаж 100% акцій компанії Daveze Limited, якій у свою чергу належить 100% акцій АТ "Донецький електрометалургійний завод", за номінальну суму в 2 тис євро", - йдеться в прес-релізі.

За інформацією "Мечела", покупець зобов'язується забезпечити погашення кредиторської заборгованості ДЕМЗ перед групою "Мечел" на суму до 81 млн доларів відповідно до терміну її погашення.

Реклама:

Операційне управління заводом, повідомляє реліз, буде передано Варшавському в найкоротші терміни. Закриття угоди заплановано на кінець 2013 року.

"У поточній макроекономічній обстановці ми не бачимо подальших перспектив розвитку заводу в рамках групи, так як не прогнозуємо суттєвого поліпшення ситуації в секторі ринку, в якому оперує завод, протягом найближчих кількох років. Ця угода також сприяє зниженню країнових ризиків для компанії "Мечел" у зв'язку зі специфікою ведення бізнесу в Україні, обтяженої часто численними неринковими чинниками", - йдеться в повідомленні "Мечела".

Продавець українського активу також зазначає, що через високі ціни на лом, в тому числі з огляду монопольного положення низки місцевих виробників, виробництво на ДЕМЗ стало нерентабельним і з кінця 2012 року зупинено.

Тільки за перший квартал 2013 року сума чистого збитку ДЕМЗ за US GAAP становила 16 млн доларів, за весь 2012 рік збитки становили 50 млн доларів.

"Продаж нерентабельних активів дозволить нам суттєво покращити операційний грошовий потік і сконцентруватися на пріоритетних напрямках розвитку - гірській здобичі і металургії з високою доданою вартістю", - цитує прес-реліз генерального директора "Мечела" Євгенія Михеля.

Нагадаємо, Донецький електрометалургійний завод, який раніше називався "ІСТІЛ (Україна)", через несприятливу ситуацію на ринку простоював з 23 листопада 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: