Нардепи звинувачують Курченка й Клименка у контрабанді

Вівторок, 9 липня 2013, 12:58

Генпрокурора просять перевірити інформацію про причетність бізнесмена Сергія Курченка й міністра доходів і зборів Олександра Клименка до постачання контрабандного палива в Україну.

Відповідний запит Віктору Пшонці спрямували депутати від УДАРу Артур Палатний, Андрій Путілов і ще три нардепи, він був зачитаний у Верховній раді у п'ятницю.

У запиті, який опублікований на сайті INTV, говориться про те, що 1 мільйон тон палива зі спожитих в Україні узявся невідомо звідки: цей обсяг не був виготовлений та не імпортувався, ні акцизний збір, ні ПДВ з нього не оплачені.

Посилаючись на ЗМІ, нардепи заявляють, що "таке паливо контрабандою поставляється на територію України через компанії, пов'язані із Сергієм Курченком".

Реклама:

"З нашої точки зору, такий обсяг контрабанди може свідчити про співучасть міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якому підпорядковуються і митні, і податкові органи", - зазначають депутати.

За їхніми даними, у зв'язку з цим держбюджет недоотримав цього року понад 12,5 млрд гривень.

Крім того, скупка у держкомпаній "Укргазвидобування" і "Укрнафта" скрапленого газу за зниженими цінами може призвести до недоотримання держбюджетом понад 1,5 млрд гривень, інформують депутати генпрокурора, посилаючись на ЗМІ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: