"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Щорічні світові збитки від кібератак оцінили в трильйон доларів

Середа, 24 липня 2013, 16:31

Глобальні щорічні втрати від кібератак становлять від 300 млрд до 1 трлн доларів.

Про це йдеться у даних останнього звіту антивірусної компанії McAfee і Центру стратегічних міжнародних досліджень, передає CyberSecurity.

Раніше аналітики були схильні до верхньої позначки даного діапазону.

Автори звіту кажуть, що встановити реальні масштаби збитку від кібератак надзвичайно важко, оскільки багато компаній приховують подібні втрати, а інші просто не уявляють приблизної вартості даних, які були викрадені у них.

Реклама:

У новому звіті автори поділяють втрати за шістьма категоріями: втрата інтелектуальної власності, безпосередньо кіберзлочини, втрата бізнес інформації, порушення роботи ІТ-систем, вартість забезпечення безпеки мереж, а також репутаційний збиток в результаті атаки.

"Ми використовуємо декілька аналогій, де собівартість збитку вже була встановлена. Мета дослідження - показати конкретний масштаб проблеми, дозволити нам оперувати якимись цифрами, порівняти кібератаки з іншими видами атак", - кажуть автори звіту.

У McAfee говорять, що в 2009 році вони проводили подібний підрахунок, але тоді отримали в глобальному обчисленні цифру в 1 трлн доларів, що зараз виглядає завищеною.

Зараз компанія дає естімейт в 300 млрд - 1 трлн доларів, що вказує на середню величину приблизно в 600 млрд доларів на рік.

Як повідомлялося, у 2012 році у СБУ заявляли, що головними загрозами національній безпеці є посягання на територіальну цілісність, міжнародний тероризм, корупція і кіберзлочинність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: