"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко порівняв себе з художником, який пише шедеври

Середа, 24 липня 2013, 12:04

Міндоходів має намір провести широке обговорення законопроекту про зниження ставки ПДВ з 17% до 9% та введення компенсаційного податку з обігу зі ставками 1 і 2% і тільки після цього направити документ на розгляд у Раду.

Про це заявив глава міністерства Олександр Клименко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми сьогодні повинні все це обговорити. Ми пропонуємо різні моделі: податок з обігу, інші системи. При міністерстві працює інвестиційна рада, і всі ініціативи будуть обговорюватися в рамках роботи цієї ради з тим, щоб була сформульована компетентна точка зору, представлена ​​точка зору експертів. Занадто рано говорити про те, що ми ось це будемо впроваджувати в життя", - сказав міністр.

Клименко підкреслив, що для розробки "якісного законопроекту" за прикладом закону про трансфертне ціноутворення потрібно досить багато часу, в рамках якого будуть заслухані пропозиції всіх зацікавлених осіб.

Реклама:

"Ми повинні побудувати професійний діалог, і в ньому для себе повинні визначити те раціональне зерно, яке ми будемо втілювати. Скільки часу на це піде? - Скільки часу необхідно для написання вірша? Скільки часу потрібно художнику для написання картини, яка потім стає шедевром?" , - сказав міністр.

Він зазначив, що під час його каденції в якості міністра Міндоходів буде постійно підтримувати діалог з бізнесом.

Клименко підкреслив, що в міністерстві ще багато різних ідей "щодо ПДВ, екологічних податків, акцизних податків, податку на прибуток", проте всі ці ідеї будуть також втілені в життя тільки після широкого обговорення.

Нагадаємо, раніше Міндоходів запропонувало знизити податок на додану вартість (ПДВ) з 1 січня 2014 року зі 17% до 9% і одночасно скасувати пільги з цього податку, а також ввести в якості компенсації податок з обігу зі ставками 1% і 2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!