"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держбюджет дав мільйон на кінофестиваль дружини Тігіпка

Вівторок, 2 липня 2013, 09:24

Держагентство України з питань кіно 14 червня 2013 року уклало угоду з ТОВ "Український кінофестиваль" на підготовку та проведення Одеського міжнародного кінофестивалю з 12 по 20 липня.

Вартість угоди становила мільйон гривень, а кошти виділено з держбюджету, передають "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника" через патент на знак для товарів та послуг "Одеський міжнародний кінофестиваль(ОМКФ)", який належить Вікторії Тігіпко, дружині депутата від Партії регіонів Сергія Тігіпка (№9 у списку "Форбс" українських багатіїв зі статками 1,2 млрд доларів).

Вікторія Тігіпко також є основним власником фірми "Український кінофестиваль" з 91% статутного капіталу. Її партнером є директор Одеського фестивалю Денис Іванов. Директором компанії є Леонід Возгоменчук, депутат Бориспільської райради від "Сильної України".

Реклама:

Нагадаємо, у 2012 році фірма Тігіпко, коли Сергій Тігіпко був віце-прем’єром, отримала на Одеський кінофестиваль з держбюджету 1,5 млн гривень, ще 2 млн гривень було виділено з бюджету Одеської області.

У 2011 році видатки держбюджету на фестиваль Тігіпків становили 2 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: