"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова не планують продавати "Турбоатом"

Середа, 17 липня 2013, 20:46

Фонд державного майна не має наміру проводити приватизацію заводу "Турбоатом", незважаючи на те, що раніше він був внесений до списку об'єктів на приватизацію.

Про це заявив глава Фонду Олександр Рябченко, передає "УНІАН".

Разом з тим, ФДМ минулого місяця повідомив про плани оголосити приватизаційні конкурси з продажу 75,224% акцій "Турбоатома", а також 99,567% держпакету акцій Одеського припортового заводу.

"Ми не збираємося приватизувати "Турбоатом". Ми включили його до списку в тому плані, що він не заборонений для приватизації. Для того щоб його купити, потрібно зробити ну дуже гарну пропозицію", - підкреслив глава Фонду держмайна.

Реклама:

За його словами, на сьогоднішній день підприємство працює стабільно.

"У "Турбоатома" і так все добре. Якби він отримав додатковий імпульс і став працювати в два рази краще від того, що хтось прийде, тоді це серйозно. А просто продати контрольний пакет акцій комусь - таких планів немає" , - роз'яснив чиновник.

ВАТ "Турбоатом" виробляє парові турбіни для ТЕС і АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС. Виробництво турбін здійснюється за замкнутим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і відвантаження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: