"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Відсьогодні зросли ціни на квитки на потяги

Вівторок, 16 липня 2013, 10:41

Із 16 липня підвищилися тарифи на перевезення пасажирів залізничним транспортом у внутрішньому та міжнародному сполученнях.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Ціни на проїзд змінено на білети для всіх категорій вагонів, окрім СВ, вагонів поїздів Інтерсіті+ та приміських поїздів.

"Вартість подорожі залізницею у внутрішньому сполученні підвищилася на 10%. У міжнародному сполученні вартість збільшилася на 5% лише квиткової частини, що є однією із складових вартості проїзду (повна вартість проїзду в пасажирських поїздах складається із вартості квитка + вартість плацкарти + ПДВ + страховий збір + комісійний збір)", - уточнили у прес-службі.

Реклама:

"Квиткова частина - це компенсація витрат на утримання та експлуатацію інфраструктури залізниць і електроенергію (або інший вид енергії), що використовується під час курсування поїзда (інфраструктурна складова)", - пояснили у "Укрзалізниці".

Нові тарифи набули чинності у день опублікування у виданні "Офіційний вісник України" (№51 від 16 липня 2013 року) відповідних наказів Міністерства інфраструктури.

"Вартість подорожі залізницею у внутрішньому сполученні в плацкартному та купейному вагонах наразі підвищилася на 10%, наступний етап - з 1 жовтня вартість зросте теж на 10%", - уточнили в "Укрзалізниці".

"Підвищення рівня тарифів на перевезення пасажирів дасть можливість лише частково зменшити збитковість пасажирських перевезень та спрямувати частину коштів на капітальний ремонт вагонів", - заявили у компанії-монополісті.

"Окрім того, зростання тарифів обумовлене необхідністю поступового зменшення перехресного субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних. Нагадаємо, що збитки "Укрзалізниці" від пасажирських перевезень лише у першій половині цього року склали близько 3,5 мільярдів гривень", - підсумували у прес-службі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!