Мережа будівельних маркетів Praktiker заявила про банкрутство

Четвер, 11 липня 2013, 20:10

Одна з найбільших у Німеччині і Європі мереж будівельних гіпермаркетів Praktiker стала неплатоспроможною.

Щойно стало відомо про банкрутство 11 липня 2013 року, акції Praktiker впали у ціні на 70%, передає "Німецька хвиля" з посиланням на агенцію dpa.

Переговори з кредиторами напередодні завершилися безрезультатно - у компанії немає коштів для завершення реструктуризації. Невдовзі Praktiker буде визнаний банкрутом. Керівництво концерну вже подало до суду заяву на початок відповідної процедури.

Водночас з листа керівництва Praktiker до співробітників випливає, що банкрутство не стосуватиметься іноземних будівельних гіпермаркетів мережі Praktiker.

Реклама:

Імовірно, для них шукатимуть покупців. Мережа налічує 430 гіпермаркетів у дев'яти країнах, з них у Німеччині - понад 300. В Україні, де Praktiker почав працювати у 2007 році, компанія має чотири гіпермаркети - у Донецькій області, Львові, Миколаєві та Києві.

Керівництво Praktiker AG раніше заявляло, що ще у 2013 році планує залишити український ринок.

Praktiker AG налічує 18 тисяч співробітників, у тому числі 7 тисяч за кордоном.

Протягом останніх декількох років концерн працює "з мінусом". Експерти пов’язують це насамперед з невдалою стратегією знижок. Восени 2012 року новий глава правління концерну Армін Бурґер взявся реструктуризувати мережу, аби Praktiker позбувся нерентабельних активів і знову приносив прибуток.

Але фінансове становище концерну продовжувало погіршуватися. На заваді стала також затяжна зима і дощове літо - всі гравці ринку будівельного рітейлу скаржаться на низьку виручку. Адже значна частина будівельних і ремонтних робіт відкладалися через несприятливу погоду.

Крім того, значно нижчими були доходи від продажу продукції відділів садівництва.

Планувалося, що в рамках процесу реструктуризації частина будівельних супермаркетів Praktiker буде переобладнана і працюватиме під маркою Max Bahr.

Це будівельні магазини преміум-класу, що також належать концерну Praktiker AG. З фінансової точки зору вони є більш успішними, ніж гіпермаркети.

Останнім цвяхом у "труну" Praktiker став зрив продажу трьох філіалів у Люксембургу.

Продаж активів у Люксембургу, Туреччині та Україні повинен був у 2013 році принести компанії гостро необхідні кошти. Тепер же Praktiker AG довелося оголосити про неплатоспроможність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: